Manual:Integrat/Terti/Cumulare de terti: Diferență între versiuni
Avir (discuție | contribuții) Pagină nouă: Prin intermediul acestei pagini se pot transfera datele unui partener catre alt partener. Necesitatea acestei operatii poate sa apara in cazul in care un partener a fost declarat... |
Clarificare cumulare terti din formularul real: validari, confirmari, actualizare referinte si balante, pastrarea tertului vechi |
||
| (Nu s-au afișat 4 versiuni intermediare efectuate de un alt utilizator) | |||
| Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Manual:Integrat/Terti|< Terti]] | |||
==Prezentare== | |||
'''Cumulare de terti''' este o operatie prin care referintele si tranzactiile inregistrate pentru un tert existent sunt transferate catre alt tert. Se poate folosi, de exemplu, atunci cand acelasi partener a fost introdus de doua ori in catalog. | |||
'''Atentie:''' Operatia afecteaza informatii existente in mai multe zone ale aplicatiei. Verificati cu atentie tertii selectati si asigurati-va ca exista o copie de siguranta actuala inainte de executare. | |||
''' | ==Selectarea tertilor== | ||
* '''Tert vechi''' - partenerul ale carui referinte urmeaza sa fie inlocuite. | |||
* '''Tert nou''' - partenerul catre care vor fi transferate referintele. | |||
Tertul vechi nu este sters automat. Pentru | Ambele rubrici sunt obligatorii. Tertul vechi si cel nou trebuie sa fie diferiti. | ||
==Confirmare si executare== | |||
# Selectati partenerul vechi si partenerul nou. | |||
# Apasati '''OK'''. | |||
# Cititi avertizarea si confirmati operatia numai dupa verificarea selectiei. | |||
# Aplicatia solicita confirmarea suplimentara si incearca actualizarea referintelor si tranzactiilor aferente. | |||
# Daca operatia poate fi executata, sunt actualizate referintele din inregistrarile existente si sunt refacute informatiile de balanta aferente, in conditiile aplicatiei. | |||
Daca verificarea ori actualizarea nu poate fi incheiata, aplicatia poate afisa o eroare si renunta la modificarile tranzactiei. Nu reluati operatia fara sa stabiliti cauza. | |||
==Ce se intampla cu tertul vechi== | |||
'''Tertul vechi nu este sters automat.''' Dupa verificarea rezultatului, eliminarea sa din catalog este o operatie separata, executata doar daca nu mai exista referinte care sa impiedice stergerea. | |||
Pentru stergere folositi [[Manual:Integrat/Terti/Catalog terti|Catalog terti]], cu functia [[Manual:Integrat/Notiuni/Functii#F8 Stergere|F8 - Stergere]], in conditiile permise de aplicatie. | |||
==Navigare== | |||
* [[Manual:Integrat/Terti/Catalog terti|Catalog terti]] | |||
* [[Manual:Integrat/Terti|Inapoi la Terti]] | |||
Versiunea curentă din 13 octombrie 2026 18:20
Prezentare
Cumulare de terti este o operatie prin care referintele si tranzactiile inregistrate pentru un tert existent sunt transferate catre alt tert. Se poate folosi, de exemplu, atunci cand acelasi partener a fost introdus de doua ori in catalog.
Atentie: Operatia afecteaza informatii existente in mai multe zone ale aplicatiei. Verificati cu atentie tertii selectati si asigurati-va ca exista o copie de siguranta actuala inainte de executare.
Selectarea tertilor
- Tert vechi - partenerul ale carui referinte urmeaza sa fie inlocuite.
- Tert nou - partenerul catre care vor fi transferate referintele.
Ambele rubrici sunt obligatorii. Tertul vechi si cel nou trebuie sa fie diferiti.
Confirmare si executare
- Selectati partenerul vechi si partenerul nou.
- Apasati OK.
- Cititi avertizarea si confirmati operatia numai dupa verificarea selectiei.
- Aplicatia solicita confirmarea suplimentara si incearca actualizarea referintelor si tranzactiilor aferente.
- Daca operatia poate fi executata, sunt actualizate referintele din inregistrarile existente si sunt refacute informatiile de balanta aferente, in conditiile aplicatiei.
Daca verificarea ori actualizarea nu poate fi incheiata, aplicatia poate afisa o eroare si renunta la modificarile tranzactiei. Nu reluati operatia fara sa stabiliti cauza.
Ce se intampla cu tertul vechi
Tertul vechi nu este sters automat. Dupa verificarea rezultatului, eliminarea sa din catalog este o operatie separata, executata doar daca nu mai exista referinte care sa impiedice stergerea.
Pentru stergere folositi Catalog terti, cu functia F8 - Stergere, in conditiile permise de aplicatie.