Manual:Integrat/Salarii/Actualizari/Culegere date pt. calcul salarii: Diferență între versiuni

De la Manual
Sari la navigare Sari la căutare
mFără descriere a modificării
Linia 27: Linia 27:


In a aceasta fereastra se completeaza
In a aceasta fereastra se completeaza
*denumirea retinerii si suma aferenta.
*denumirea retinerii - obligatoriu - este un camp care permite [[Manual:Integrat/Notiuni/Campuri sau rubrici#Campuri care permit cautare rapida|cautare rapida]] (vezi si [[Manual:Integrat/FAQ#Cum se poate adauga sau modifica o informatie in lista de selectie a unui camp cu cautare rapida?|Cum se poate adauga sau modifica o informatie in lista de selectie a unui camp cu cautare rapida?]])
*valoarea - obligatoriu
*retinere cu caracter permanent - optional; aceasta rubrica se bifeaza in cazul unor retineri care se efectueaza o anumita perioada de timp (ex: pensie alimentara, garantii gestionar, etc); in acest caz se completeaza si
**perioada - obligatoriu - data de inceput si data de sfarsit a valabilitatii acestei retineri
**creditor - optional - este un camp care permite [[Manual:Integrat/Notiuni/Campuri sau rubrici#Campuri care permit cautare rapida|cautare rapida]] in [[Manual:Integrat/Terti/Catalog terti|catalogul de terti]] pentru selectarea unui beneficiar al retinerii


Bifez rubrica "retinere cu caracter permanent" pentru ca aceasta suma sa fie retinuta in fiecare luna.


Apoi salvez.
Apoi salvez.


Pentru modificarea sau stergerea unei retineri, ma pozitionez in tabel pe retinerea dorita si apelez functia de modificarerand sau stergere rand sau stergere.
Modificarea sau stergerea acestor informatii necesita initial pozitionarea mouse-ului pe informatia dorita si apelarea functiei [[Manual:Integrat/Notiuni/Functii#F3 modificare rand|F3 modificare rand]], respectiv [[Manual:Integrat/Notiuni/Functii#F8 stergere rand|F8 stergere rand]].


=Listarea informatiilor=
=Listarea informatiilor=

Versiunea de la data 22 iunie 2019 17:22

Setari , Tutoriale

Prin intermediul acestei ferestre se pot gestiona informatii despre datele care intervin in calculul salarial.

In partea din dreapta se afiseaza perioada pentru care se fac calcule (luna, an si avans sau lichidare) si numarul de ore lucratoare al perioadei.

Implicit se afiseaza intr-un tabel informatii despre toti angajatii.

Completand rubrica Colectiv (camp care permite cautare rapida) si apeland functia F7 actualizare se filtreaza informatiile doar pentru colectivul specificat.

Eventualele erori de culegere (numar prea mare de ore) sunt evidentiate pe galben. Bifand "Afisez numai erori" se obtine afisarea doar a angajatilor ale caror date nu sunt corecte.

Nerezolvarea acestor erori are ca efect imposibilitatea calcularii drepturilor salariale pentru toti angajati (vezi Nu am acces la optiunea "Lichidare" sau obtin mesaj de eroare).

Culegerea de date pentru un angajat se realizeaza prin pozitionarea pe angajatul dorit si apelarea functieie F7 Actualizare sau prin apasarea tastei Enter.

Pontaje[modificare]

Concedii medicale[modificare]

Plati intermediare[modificare]

Retineri[modificare]

Pentru adaugarea unei Retineri se apeleaza functia F2 adaugare rand si se selecteaza din lista Retineri prin dubluclick.

In a aceasta fereastra se completeaza


Apoi salvez.

Modificarea sau stergerea acestor informatii necesita initial pozitionarea mouse-ului pe informatia dorita si apelarea functiei F3 modificare rand, respectiv F8 stergere rand.

Listarea informatiilor[modificare]

Listarea datelor de tip pontaj, plati intermediare, concedii medicale si retineri se face prin apelarea functiei F9 Listare sau apasand butonul Listare

Apare o fereastra din care se poate selecta raportul pentru tipul de informatii dorit.

Listarea pontajelor se poate face si apasand butonul Pontaj XLS. Se obtine un fisier .XLS cu

  • informatii detaliate pe fiecare zi calendaristica in parte si numarul total de tichete de masa acordate pentru fiecare angajat
  • informatii sinteza depre numarul total de ore lucrate, invoite, de concediu de odihna sau concediu medical, etc si numarul total de tichete de masa acordate pentru fiecare angajat