Manual:Integrat/ANAF/oAuth2/Editare: Diferență între versiuni

De la Manual
Sari la navigare Sari la căutare
mFără descriere a modificării
mFără descriere a modificării
 
Linia 32: Linia 32:


In mod implicit aplicatia foloseste mediul de testare iar trecerea in mediul de productie se efectueaza prin bifarea rubricii '''Productie''' din pagina [[ Manual:Integrat/Cataloage/Date despre firma#oAuth2 Token | oAuth2 Token ]] din cadrul ferestrei [[ Manual:Integrat/Cataloage/Date despre firma | Date despre firma ]].
In mod implicit aplicatia foloseste mediul de testare iar trecerea in mediul de productie se efectueaza prin bifarea rubricii '''Productie''' din pagina [[ Manual:Integrat/Cataloage/Date despre firma#oAuth2 Token | oAuth2 Token ]] din cadrul ferestrei [[ Manual:Integrat/Cataloage/Date despre firma | Date despre firma ]].
==Verificare conexiune==
Verificarea conexiunii se realizeaza pri apasarea butonului '''oAuth2 Heloo'''. Daca conexiunea a fost realizata o sa primiti mesajul '''Legatura cu site-ul ANAF a fost realizata cu succes'''.

Versiunea curentă din 22 decembrie 2023 11:21

Prin intermediul acestei ferestre se manageriaza token-urile necesare pentru accesare functiilor API oferite de ANAF.

  • Tip* - se selecteaza site-ul anaf.ro si apoi se apasa pe aceasta eticheta; are ca efect completarea automata a rubricilor authorizare, token, revoke, callback si port
  • Denumire - denumirea tokenului - se foloseste pentru a identifica token-ul in alte ferestre din aplicatie
  • Client_ID* - numele de utilizator stabilit de ANAF la inregistrarea API
  • Client_Secret* - parola asociata numelui de utilizator stabilita de ANAF la inregistrarea API
  • Token - cheia de acces la functiile API
  • Refresh - cheia de refresh a token-ului
  • StartTime - data si ora la care a fost obtinut token-ul
  • StopTime - data si ora la care va expira token-ul

Producatorul aplicatiei obtine de la ANAF credentialele Client_ID si Client_Secret si le pune la dispozitia utiliatorilor aplicatiei.

Utilizatorii folosesc aceste credentiale impreuna cu un certificat digital calificat cu acces la SPV pentru obtinerea token-ului de acces la functiile API.

Dupa apelarea functiei Adaugare se selecteaza la Tip* site-ul anaf.ro si apoi se apasa butonul din stanga al mouseului pe eticheta Tip* care are ca efect completarea credentialelor cu cele obtinute de producatorul aplicatiei si completarea automata a rubricilor authorizare, token, revoke, callback si port, apoi se Salveaza.

Obtinere token acceseaza site-ului ANAF folosind credentialele Client_ID si Client_Secret iar pentru eliberarea tokenului site-ul ANAF cere prezentarea certificatului digital calificat cu drept de acces la SPV.

Revocare token are ca efect anulare token-ului obtinut, aplicatia nu va mai putea accesa SPV-ul.

Aplicatia va putea accesa API-urile e-Factura si e-Transport ale tuturor persoanelor juridice sau fizice care au fost inrolate cu respectivul certificat.

Cum se folosesc token-urile?[modificare]

In cadrul unei firme se pot adauga mai multe token-uri si fiecare token poate avea dreptul de acces la o entitate sau la mai multe entitati.

Daca exista un singur token pentru toate entitatile pe care le gestionati atunci acest token se va selecta la rubrica Token e-Factura si Token e-Transport din fereastra Speciale .

Daca fiecare entitate detine cate un token atunci token-ul se va selecta la rubrica Token e-Factura si Token e-Transport din fereastra Date despre firma .

Mediul de productie[modificare]

In mod implicit aplicatia foloseste mediul de testare iar trecerea in mediul de productie se efectueaza prin bifarea rubricii Productie din pagina oAuth2 Token din cadrul ferestrei Date despre firma .

Verificare conexiune[modificare]

Verificarea conexiunii se realizeaza pri apasarea butonului oAuth2 Heloo. Daca conexiunea a fost realizata o sa primiti mesajul Legatura cu site-ul ANAF a fost realizata cu succes.